Skip to content

Συνέδρια - Σεμινάρια του ΙΥΠ

ΚΕΝΡΙΚΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Επερχόμενα Συνέδρια - Σεμινάρια

Παλαιότερα Συνέδρια-Σεμινάρια

Συνέδρια –Σεμινάρια Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής

2011

  • Το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Στήριξης Καισαριανής οργανώνουν Σεμινάριο για τον Εθελοντισμό στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των εθελοντών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής και είχε θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν 42 παλιοί και νέοι εθελοντές, από τις ομάδες που δημιουργήθηκαν από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής.
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας στη Χαλκίδα, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την υγιεινή διατροφή στα σχολεία HEPS και των προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα Διατροφή . Εκπαιδεύτρια: Ηλέκτρα Μπάδα. Οργάνωση: Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας της Π/Ε και Δ/Ε Διεύθυνσης Ν. Εύβοιας.
  • Επιμορφωτικό σεμινάριο στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας στο Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την υγιεινή διατροφή στα σχολεία HEPS και των προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα Διατροφή . Εκπαιδεύτριες: Ηλέκτρα Μπάδα, Παναγιώτα Μαυρίκα, Αδαμαντία Ξεκαλάκη. Οργάνωση: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας της Π/Ε Διεύθυνσης Α’ Αθήνας.
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην  κλινική  χορήγηση του Διαγνωστικού Πρωτοκόλλου Παρατήρησης για τον Αυτισμό (Autism Diagnostic Observation Schedule – Generic), Αθήνα, Μάιος  2011. Εκπαιδεύτρια : Αντωνιάδου-Κουμάτου I.

2010

  • Οργάνωση  συνάντησης όλων των συμμετεχόντων εταίρων του Ερευνητικού διακρατικού συνεργατικού προγράμματος PHIME “Public Impact of  Mixed Element Exposure in Susceptible Populations”  και της ομάδας του  WPI:3 Child neuro development among residents in the Mediterranean coastal regions of  Italy, Slovenia, Croatia and Greecethe role of environmental exposure to heavy metals.Βουλιαγμένη 09-12.03.2010.

(Στην συνάντηση συμμετείχαν 100 περίπου ερευνητές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα PHIME).

  • Εθνικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτών HEPSσε συνεργασία με το NIGZ(NetherlandsInstituteforHealthPromotion) στο DivaniPalaceAcropolis27-28/11/2010. Στόχος: η εκπαίδευση εκπαιδευτών στην προαγωγή της υγείας στα σχολεία για την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση στην Ελλάδα (εκπαίδευση υπευθύνων αγωγής υγείας και άλλων σχετικών επαγγελματιών). Οργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος HEPSτου οποίου η Ηλέκτρα Μπάδαείναι εθνική συντονίστρια.

(Εκπαιδεύτριες: AnneLee, JessicaHoek, senioradvisors-trainersNIGZ-WHO).

  • Μπάδα Η:  Συντονίστρια-εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο Εκπαιδευτικών Π/Ε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα διατροφή στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών, στο κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’Αθηνών και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας (16/12/2010).
  • Μπάδα Η:  Συντονίστρια-εκπαιδεύτρια στο επιμορφωτικό σεμινάριο Εκπαιδευτικών Π/Ε στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα διατροφή στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών, στο κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’Αθηνών και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας (16/12/2010).

2009

  • Ζολώτα Κ., Λαμπίδη Α. : Οργάνωση-Συντονισμός Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για την εθελοντική ομάδα εκπαιδευτικών «Το άλλο σχολείο», Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής (ΚΥΠΚ),  Αθήνα,  4-5 Απριλίου 2009.
  • Μπάδα Η. :  Συμμετοχή στη διοργάνωση του συνεδρίου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Εθνικής Πολιτικής για το Σχολείο προαγωγής της υγείας». Oργάνωση: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Τομέας Προαγωγής της Υγείας στα Σχολεία, DivaniAcropolisPalace. 11-13 Μάιος 2009.